CCB Magazine: Nieuw bestuurslid Tijmen Bergen stelt zich voor

561 views
0

“Waar mensen zich verenigen gebeuren mooie dingen”

 

Tijmen Bergen is manager communicatie bij ondernemersvereniging VNO-NCW Brabant Zeeland. Hij heeft zijn sporen ook als vrijwilliger al verdiend in het Tilburgse verenigingsleven. De ervaring die hij opdeed in het bestuur van de Carnavalsstichting Tilburg en Stichting Roze Maandag neemt hij mee naar CommunicatieClub Bourgondië. De meeste leden kennen hem waarschijnlijk al van onze events waar hij regelmatig te vinden is. We stellen hem in ieder geval bij deze graag aan jullie allemaal voor.

 

Wat ga je eigenlijk allemaal doen als bestuurslid?

 

Ik heb geen specifieke functie zoals penningmeester of secretaris. Ik ben gewoon ‘bestuurslid’ en game vooral bezighouden met de praktische kant van het organiseren van de tien jaarlijkse events die we hebben. De inhoudelijke kant, de thema’s en onderwerpen van de events, bepalen we met het hele bestuur samen. Wat is voor jou de meerwaarde van CCB? Ik ben denk ik al ruim vijf jaar lid en heb al meerdere events bijgewoond. De naam van deze communicatieclub spreekt me natuurlijk aan, maar naast de gezelligheid is het vooral het delen van kennis en het opdoen van inspiratie wat me zo aanspreekt. Waar mensen zich verenigen gebeuren mooie dingen. Die ervaring heb ik in mijn werk voor VNO-NCW Brabant Zeelanden bij de andere verenigingen waar ik me voor inzet en dat zie ik bij de CCB ook. De kennis en inspiratie die ik heb opgedaan bij de events, daar heb ik altijd iets aan.

 

“De kennis en inspiratie die ik heb opgedaan bij de events, daar heb ik altijd iets aan.”

 

Je doet al veel vrijwilligerswerk. Kon daar nog wel iets bij?

 

Voor Stichting Roze Maandag ben ik geen actief lid meer, maar zit ik alleen nog in de Raad van Toezicht. Voor de Carnavalsstichting zit ik na vier jaar in het bestuur, waarvan drie als secretaris, nu weer in de Commissie Communicatie. Dat is veel minder intensief, dus er kon zeker wel weer iets bij. Het lastige van vrijwilligerswerk is dat het vrijwillig is, maar natuurlijk nooit vrijblijvend kan zijn. Tegelijkertijd zorgt dat ervoor dat de mensen die het doen juist enorm gedreven en gepassioneerd zijn. En juist als je die mensen carte blanche geeft word je altijd blij verrast is mijn ervaring.

 

Wat zou je willen bereiken voor de CCB?

 

Ik denk dat het qua naamsbekendheid wel goed zit. De club is al mooi en waardevol en heeft veel te bieden. De vragen blijven natuurlijk altijd ‘hoe kom je aan meer actieve leden?’ en ‘hoe hou je ze vast?’. Dat geldt voor iedere vereniging. De digitale bijeenkomsten van afgelopen jaar verlaagden de drempel denk ik wel om deel te nemen. Wat mij betreft houden we dat hybride erin. En het leden bestand mag diverser. Dat we naast de vele zzp’ers en bureaus ook meer leden van de kant van de opdrachtgevers krijgen. Dat zou een mooie extra dimensie geven aan het delen van kennis en ervaringen. Maar ik ga nu vooral gewoon eerst een jaar meedraaien in het bestuur. Vraag me dit over een jaar nog maar eens.

Geef een reactie

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close