Verslag CCB Inspireert: Jan-Willem Wits

350 views
0

Wat was het gezellig in de bar bij Hostel Roots op 28 maart. Een heerlijke plek waar we door Jan-Willem Wits werden meegenomen in zijn meest bijzondere reis als woordvoerder van Johan Remkes. Jan-Willem is door Adformatie op hun lijst geplaatst van de 50 smaakmakers in het vak en tijdens de avond bleek goed waarom. Los van zijn zeer interessante en bijzondere verhaal bleek hij ook als spreker een echte smaakmaker. De ene na de andere opvallende anekdote vloog het publiek om de oren. Het ging over beveiliging door de AIVD, gestreste burgemeesters en – hoe simpel kan het zijn – de cruciale rol van goede catering in zijn relaties met de pers. Gelukkig kwamen er ook een paar spot on imitaties van Mark “HI” Rutte voorbij.

Geen commentaar = geen optie. Dat was jarenlang zijn regel totdat hij in het mediacircus terecht kwam rondom het landbouwakkoord en hij besloot een dag simpelweg zijn telefoon niet op te nemen. Het gevolg was meer dan 100 gemiste gesprekken. Zoveel interesse was er in de ontwikkelingen die elkaar in hoog tempo opvolgden. De nieuwswaarde en de machtpositie die daaruit voortkwam gaf hem ook de mogelijkheid om even de pers te negeren. De interesse en nieuwswaarde waren zo groot dat dit uitmondde in de grootste persconferentie die zelfs Johan Remkes had meegemaakt. “Ze maken er wel een toestand van”, aldus Johan Remkes. In totaal hadden zich ongeveer 250 journalisten, 10 camerateams en 30 fotografen verzameld… Dat zou je zeker een toestand kunnen noemen. Je zou het ook een enorme uitdaging kunnen noemen maar mond van de Jan-Willem lijkt het haast vanzelfsprekend. Een heel bijzondere avond was het met een opmerkelijk verhaal verteld door een zeer bevlogen spreker die ruim de tijd nam voor

 

 

Geef een reactie

Bij het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies. Meer informatie

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close